گروه بالابرهای باربر بالاکو شامل انوع دستگاه های بالابر در ظرفیت های بسیار کوچک در بالابرهای کفی (پلتفرم لیفت) تا بالابرهای صنعتی کتدوال در کارخانه ها و بالابرهای سنگین و فوق سنگین برای حمل تراک ها و کامیونت ها می باشد.
بالابرهای باربر کاربرد وسیعی در ساختمان های تجاری و صنعتی دارند. از فروشگاه های کوچک و سوپرمارکت ها تا انبارهای بزرگ طبقاتی و از کارگاه های کوچک خدماتی تا کارخانجات بزرگ تولیدی دامنه وسیعی از کاربردهای بالابرهای باری را تشکیل می دهند. در هر ساختمانی با نیاز به حمل و جابجایی بار بین دو یا چند طبقه، بالابر باربر کاربرد دارد.بالابرهای باربر فقط مخصوص حمل بار هستند. بنابراین نباید از آنها برای جابجایی مسافر استفاده شود. برای جابجایی افراد از طریق بالابر می توان از دستگاه بالابر خانگی استفاده کرد.
ظرفیت بالابر باری ثابت با سیستم هیدرولیک در تناسب با نیازهای کاربری تعیین می شود. در بالابرهای باری ثابت با کفی (پلتفرم) که برای جابجایی محدود بار (حداکثر) یک پالت در فروشگاه ها، کاگاه ها، کارخانجات و … مورد استفاده قرار می گیرند ظرفیت بار بین 200 تا 500 کیلوگرم در نظر گرفت می شود
ارتفاع جابجایی بالابر عبارت است از فاصله آزاد عمودی بین کف اولین ایستگاه تا کف آخرین ایستگاه. به این فاصله طول مسیر بالابر یا کورس حرکت بالابر نیز گفته می شود. تعداد توقف بالابر حداقل دو ایستگاه است. بعنوان مثال برای فضایی با یک طبقه 3 متری بالابر بین دو ایستگاه کاری در حرکت است. ایستگاه اول کف طبقه همکف و ایستگاه دوم کف طبقه اول خواهد بود و ارتفاع جابجایی بالابر 3 متر می باشد.
یکی از متداول ترین و ایمن ترین نوع بالابرهای ثابت باری، مدل هیدرولیک است. در بالابرهای هیدرولیک کفی یا همان پلتفرم دستگاه با جابجایی جک هیدرولیک جابجا میشود. جک هیدرولیک با عملکرد پاوریونیت حرکت می کند. پاوریونیت شامل شیر کنترل جریان، پمپ، الکتروموتور و مخزن روغن است.
بیشتر بالابرهای هیدرولیک با استفاده از روش یک جک در کنار اجرا می شوند. البته امکان اجرای بالابر با روش های دیگر مانند جک در زیر یا سیستم دو جک نیز وجود دارد. اما بیشتر کاربردها به دلیل سادگی و مشخصات فنی متوجه سیستم جک در کنار غیرمستقیم است. در این روش درست مانند آسانسور جک در کنار غیرمستقیم، یک جک هیدرولیک در کنار (مجاورت یک سمت کفی) نصب و به پاوریونیت متصل می شود.
بالابر باربر هیدرولیک به عنوان یک ماشین از اجزا و قطعات گوناگونی تشکیل شده است. می توان اجزا و قطعات بالابر را به سه دسته اصلی تقسیم کرد. دسته اول شامل قطعات مکانیکی می شود. کفی (پلتفرم)، ریل ها، شاسی دستگاه، کفشک ها، سیم بکسل و … در دسته اول قرار می گیرند. دسته دوم، قطعات الکتریکی است. مهمترین قطعات الکتریکی شامل تابلو فرمان، شاسی فرمان، سنسورها و سیم کشی است. در نهایت دسته سوم قطعات هیدرولیک بالابر را در بر می گیرد.
Wheelchair lift
Home lift
Dumbwaiter lift
Platgorm lift
Industrial lift