شیر برقی آسانسور هیدرولیک
پاوریونیت تامین قدرت و کنترل آسانسورهای هیدرولیکی را برعهده دارد. شیر برقی آسانسور هیدرولیک بخشی از پاوریونیت است که وظیفه کنترل جریان روغن را ایفا می کند. از این رو می توان مهمترین بخش از قطعات آسانسور هیدرولیک را شیر کنترل یا شیر برقی آسانسور دانست. شیر کنترل آسانسور معمولا در قالب یک بلوک طراحی و ساخته می شود که عملکردهای گوناگون روی آن قرار میگیرد. مکانیزم عملکرد شیر برقی بر پایه سولنوئید است. سولنوئیدها، با استفاده از جریان برق و تولید میدان مغناطیسی حرکت مکانیکی برای باز و بسته شدن مجاری شیر را ایجاد می کنند.
قابلیت های شیر برقی آسانسور هیدرولیک
شیر برقی آسانسور هیدرولیک، کنترل جریان روغن در مسیر رفت و برگشت را برعهده دارد. مرغوبیت، کیفیت و قابلیت های شیر کنترل مستقیما بر عملکر آسانسور تاثیر می گذارد. یکی از قابلیت های مهم مورد انتظار در شیر، امکان کنترل دقیق جریان روغن ورودی و خروجی است. بدین ترتیب می توان سرعت آسانسور را تحت کنترل درآورد. همچنین قابلیت شیر در تنظیمات اهمیت بسیار بالایی دارد. شیرهای کنترل خوب، امکانات پیشرفته ای برای تنظیمات بخش های گوناگون عملکردی دارند.
نحوه کنترل سرعت
تصور کنید آسانسوری که با حداکثر سرعت خود در حرکت است زمان رسیدن به طبقه بصورت ناگهانی بایستد. یا زمانیکه در سکون است بصورت ناگهانی باح حداکثر سرعت، حرکت کند. در هر دو حالت یک شوک ناخوشایند و در بعض مواقع خطرناک به مسافرین وارد می شود. یکی از قابلیت های مهم شیرهای کنترل با کیفیت مناسب، تنظیم و تعدیل ها و بطور کلی کنترل جریان روغن و به تبع آن سرعت آسانسور است. شیر کنترل باید جریان روغن را به نحوی تنظیم کند که شروع و توقفی آرام و تدریجی برای آسانسور فراهم کند. شیرهای برقی آسانسور هیدرولیک با عملکرد مطلوب پیش از توقف ابتدا سرعت را کاهش میدهند و پس از طی مسافتی با سرعت کم آن را متوقف می کنند.
تنظیمات شیر برقی آسانسور هیدرولیک
شیرهای برقی آسانسور هیدرولیک باید بتوانند در محل پس از نصب تجهیزات هیدرولیک با توجه به شرایط اجرایی ، تنظیم شوند. این تنظیمات با توجه به قابلیت های پیشرفته شیر کنترل متفاوت است. تنظیمات شیر برقی آسانسور هیدرولیک شامل زمان تاخیر پیش از حرکت، شتاب افزایش سرعت، شتاب کاهش سرعت، میزان سرعت هم سطح سازی و زمان توقف کامل می شود. همچنین سرعت حرکت آسانسور به سمت پایین باید بوسیله شیر کنترل تنظیم شود.
قابلیت افزودن ملحقات
در تناسب با نوع سیستم و شرایط بهره برداری تعبیه برخی از ملحقات روی شیر کنترل ضروری است. این موارد شامل برخی ادوات کنترل و ایمنی هیدرولیک و الکترونیک می شوند. یک شیر با کیفیت دارای ملحقات استاندارد و قابلیت تعبیه ادوات لازم است. برخی از این ادوات عبارت اند از شیر ایمنی تعلیق، شیر انسداد جریان، مانومتر، هندپمپ، سایلنسر، گرمکن شیر، سوییچ های فشار.
نحوه کار شیر آسانسور هیدرولیکی
شیر برقی کنترل آسانسور با استفاده از مجموعه قطعاتی به نام سولنوئید عمل میکنند. این مجموعه با استفاده از بوبین جریان الکتریکی را به یک میدان مغناطیسی تبدیل می کند. با برقراری جریان برق حالت آهنربایی فعال میشود که عامل انسداد مجرای عبور روغن باز یا بسته خواهدشد. بدین ترتیب روغن هیدرولیک اجازه عبور پیدا کرده و یا برعکس جریان آن پشت شیر متوقف می شود. اساس عملکرد شیرهای کنترل آسانسور هیدرولیک عملکرد سولنوئید است. ولی چگونگی باز و بسته شدن آن و میزان باز و بسته شدن بستگی به نوع شیر دارد. در شیرهای مکانیکی مجرای شیر یا باز و یا بسته است. به عبارتی دیگر حالتی بینابینی وجود ندارد. نمی توان شیر را کمی باز یا بسته کرد. ولی در شیرهای کنترل الکترونیک می توان با باز کردن حد مشخصی از شیر نرخ جریان عبوری روغن را کاملا تحت کنترل درآورد.
شیر برقی بالابر هیدرولیک
شیر برقی بالابر هیدرولیک نیز درست مانند شیرهای کنترل آسانسور باید برای این منظور طراحی شوند. البته مکانیزم عملکرد شیرهای کنترل بالابر تا حدودی ساده تر است. زیرا نیازی به تنظیمات پیچیده و کنترل سرعت های دقیق نمی باشد. از آنجا که بالابرها مخصوص حمل بار طراحی شده اند، جنبه های ایمنی و ادوات مربوطه در شیر کنترل ساده تر است. اما باد توجه داشت که ایمنی لازم به هر حال باید پیش بینی شده و تمهیدات مخصوصی برای سیستم جابجایی عمودی در شیر کنترل تعبیه شده باشد. از این رو نمی توان از شیرهایی با کاربرد صنعتی برای استفاده در بالابر استفاده کرد.
قیمت شیر برقی آسانسور هیدرولیک
شیرهای های برقی آسانسور هیدرولیک که منحصرا برای این کار هستند، قیمت نسبتا بالایی دارند. قیمت شیر برقی آسانسور هیدرولیک به عوامل مهمی از جمله قابلیت ها، نحوه تنظیمات، ملحقات، کیفیت و قابلیت اطمینان آن بستگی دارد. قیمت شیرهای کنترل مکانیکال در مقایسه با شیرهای کنترل الکترونیک پایین تر است. این در حالی است که شیرهای مکانیکی نیز در تناسب با قابلیت ها، سایز و تعداد سولنوئید و البته برند و کیفیت قیمت های بسیار متفاوتی دارند. شیرهای معروف مکانیکی بلین آلمان در مقایسه با شیرهای شرکت آلگی آلمان قیمت کمتری دارند. محصولات بوخر سوئیس و آلگی آلمان در بخش شیرهای الکترونیک قیمتی نزدیک به هم دارند. در رده پایین تر قیمت و کیفیت محصولات مکانیکی شرکت های ایتالیایی قرار میگیرند که بعضا 30 تا 50 درصد قیمت آنها پایین تر است.
انواع شیر برقی آسانسور
شیرهای برقی آسانسور را می توان از نظر نحوه عملکرد به دو نوع اصلی مکانیکی و الکترونیکی دسته بندی کرد. انواع شیرهای مکانیکی و الکترونیکی هر دو با انرژی الکتریکی کار می کنند ولی با توجه به روش عملکردشان نامگذاری میشوند. که در ادامه توضیح میدهیم. شیر کنترل را همچنین می توان بر اساس تعداد سولنوئید، سایز ورودی ها، منحنی عملکرد شیر و ولتاژ آنها دسته بندی کرد.
شیر برقی آسانسور هیدرولیک با کنترل مکانیکی
پرکاربدترین نوع کنترل والو، شیر برقی آسانسور هیدرولیک با کنترل مکانیکی است. عملکرد این نوع شیر بر پایه سولنوئید است و با استفاده از مجاری گوناگون و بوبین های مغناطیسی مسیر جریان را باز یا بسته می کند. اکثر پاوریونیت های معمولی در بازار از یک شیر کنترل مکانیکی بهره می برند. عملکرد آنها ساده ولی در عین حال ساخت و تولیدشان نیازمند دقت و ظرافت بسیار بالایی است.
شیر برقی آسانسور هیدرولیک با کنترل الکترونیک
شیرهای کنترل الکترونیک گران قیمت تر هستند و در عین حال مزایا و کیفیت عملکرد بالاتری دارند. این نوع شیرها به پرورپشنال والو یا شیرهای تناسبی نیز معروف هستند. شیرهای کنترل الکترونیک با قابلیت باز و بسته شدن بصورت تدریجی یا تناسبی موجود هستند. این امکان باعث می شود تا در زمان شروع حرکت شیر بصورت متناسب و تدریجی باز شود و بنابراین سرعت به آرامی افزایش یابد. همچنین در زمان توقف، شیر به تدریج بسته و جک هیدرولیک به آرامی و بدون شوک متوقف خواهد شد. به علاوه شیرهای الکترونیک چون می توانند دقیقا به مقدار نیاز مجرای روغن را باز و بسته کنند، نرخ جریان روغن را بدون وابستگی به دما و وزن بار ثابت نگه می دارند.
برندهای معتبر شیر برقی آسانسور هیدرولیک
صنعت آسانسورهای هیدرولیک در جهان دائما در حال پیشرفت است. شیر کنترل بعنوان مهمترین قطعه آسانسورهای هیدرولیکی موضوع اصلی در پروژه های تحقیق و توسعه شرکت های پیشگام در این زمینه است. از جمله پیشرفت های تکنولوژیک این حوزه توسعه شیرهای کنترل الکترونیک و شیرهایی با عملکرد وابسته به درایو است. در زیر به معرفی سه شرکت پیشگام در زمینه تجهیزات و قطعات آسانسور هیدرولیک در جهان می پردازیم.
شرکت آلگی آلمان
شرکت آلگی آلمان با سابقه ترین شرکت در سراسر دنیا است که در زمینه تخصصی تجهیزات آسانسور هیدرولیک فعالیت می کند. آلگی با بیش از 90 سال تجربه انواع تجهیزات هیدرولیک آسانسور شامل پاوریونیت های هیدرولیک، جک هیدرولیک و سایر ادوات را در بالاترین سطح کیفیت تولید می کند. در ایران شرکت هوپاد لیفت بعنوان نماینده بازرگانی آلگی آلمان در زمینه فروش و پشتیبانی محصولات فعالیت می کند که با این شرکت در همکاری مستمر است. شیرهای کنترل هیدرولیک آلگی آلمان در دو گروه عمده شیرهای مکانیکال و شیرهای الکترونیک تولید می شوند.
شرکت بوخر سوییس
شرکت بوخر گستره فعالیت وسیعی در زمینه انواع تجهیزات، ماشین آلات و ادوات هیدرولیک صنعتی و ساختمانی دارد. یک لاین اختصاصی از تولیدات بوخر سوئیس مربوط به ساخت پاوریونیت و شیرهای کنترل هیدرولیک آسانسور است. البته شاید بیشترین دلیل معروف بودن محصولات بوخر برای تکنولوژی بالا در زمینه شیرهای الکترونیک است. بسیاری از برندهای مشهور سازنده پاوریونیت، از شیرهای الکترونیک بوخر در محصولات خود بهره می گیرند.
شرکت بلین آلمان
شرکت بلین یکی دیگر از پرآوازه ترین تولیدکنندگان شیر برقی آسانسور هیدرولیک در سراسر دنیا است. شهرت بلین آلمان مربوط به شیرهای کنترل مکانیکی آسانسور است که مورد استفاده بسیاری از شرکت های سازنده پاوریونیت در جهان قرار می گیرد. شرکت بلین بصورت کاملا متمرکز و تخصصی در زمینه ساخت و تولید انواع قطعات آسانسور هیدرولیک شامل شیر کنترل، شیرهای ایمنی آسانسور، هندپمپ، هیتر، شیرهای mrl و … فعالیت می نماید.
اصالت شیر برقی آسانسور هیدرولیک
در بازارهای محلی شاهد عرضه شیر برقی آسانسور هیدرولیک و سایر ادوات مشابه با کیفیت نازل و عملکرد ضعیف هستیم. بسیاری از این محصولات تقلبی در کشور ایران، چین و چند کشور همسایه دیگر می سازند. متاسفانه برخی از این محصولات فاقد کیفیت و ایمنی با تقلب از لوگوی برندهای معروفی مانند بلین یا اسامی مشابه برای فریب مشتریان استفاده می کنند. توصیه می شود در تامین و خرید پاوریونیت و شیر برقی آسانسور هیدرولیک دقت لازم در این زمینه بعمل آید.