Previous slide
Next slide

بالابر خانگی

بالابر خانگی یا همان هوم لیفت دستگاهی است دائمی برای جابجایی افراد بین طبقات که با سرعت کم و ظرفیت محدود عمل می کند. بمنظور تامین شرایط ایمن و مطمئن این بالابر بهتر است به کابین، درب های طبقات و تجهیزات ایمنی مخصوص و استاندارد مجهز باشد. راپچرولو (شیر ایمنی ترکیدگی) و پاراشوت مهمترین تجهیزات ایمنی این نوع بالابرهای هیدرولیکی محسوب می شوند.

بالابر هیدرولیکی خانگی بالاکو

بهترین راهکار برای ساختمان های قدیمی فاقد آسانسور، ویلاها، خانه های دوبلکس و ... بکارگیری هوم لیفت یا بالابر خانگی است. هوم لیفت های بالاکو با سیستم هیدرولیکی برای ارتفاع جابجایی دو تا 4 توقف در مدل های متنوع کابین و درب و همچنین سیستم محرکه های هیدرولیک با جک های تک مرحله ای و تلسکوپی طراحی و اجرا می شوند. در سیستم های هوم لیفت بالاکو کلیه ادوات و تجهیزات ایمنی آسانسورهای های هیدرولیک از جمله پاراشوت، راپچر ولو و ... پیش بینی شده و تجهیزات با بالاترین سطح کیفیت از برندهای پیشگام و معتبر جهانی بکار گرفته می شوند.

قابل نصب در فضای خارجی ساختمان

یکی از ویژگی های مهم بالابرهای خانگی بالاکو، قابلیت اجرا در فضای خارجی ساختمان در مجاورت نما است. این روش نصب باعث می شود تا در صورتی که در بخش داخلی ساختمان فضای مناسبی برای نصب هوم لیفت وجود نداشته باشد، از فضای بیرونی استفاده شود. البته در این حالت می بایست از دستگاه در برابر شرایط جوی محافظت گافی بعمل آید.

ظرافت ساخت و زیبایی

بالابرهای خانگی بعنوان دستگاه های دائمی در فضای خانه ها، ویلاها و دفاتر کاری هر روز مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مهمترین ویژگی های ضروری در اجرای انواع هوم لیفت، زیبایی و هماهنگی با فضای معماری ساختمانی است. این مورد از جمله مهمترین فاکتورهایمورد توجه در تیم مهندسی و طراحی بالاکو است. ظرافت ساخت، زیبایی و هماهنگی کابین، درب ها، پانل های فرمان و سایر بخش های دستگاه، در فرایند طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی تا تحویل توسط تیم طراحی و کنترل کیفیت بالاکو مورد پایش قرار می گیرد.

قابلیت اجرا در فضای بین پله ها

بالابرهای خانگی بالاکو، امکان اجرا در فضای میانی راه پله (چشمی پله) را دارند. این بخش در بسیاری از ساختمان های قدیمی که فاقد آسانسور هستند، فضای مناسبی برای نصب هوم لیفت را در اختیار قرار می دهد. برای نصب بالابر در این بخش باید فضای مورد نظر ابتدا آهنکشی و پس از نصب بالابر با پوشش مناسب محصور شود.

بالابر خانگی با درب اتوماتیک

چنانچه محدودیت خاصی از نظر ابعاد فضای مورد نیاز وجود نداشته باشد، امکان نصب درب های تمام اتوماتیک کشویی بصورت تلسکوپی و سانترال برای هوم لیفت وجود دارد. این نوع درب ها در هوم لیفت هایی که در ساختمان های عمومی ماننده دفاتر کار، موزه ها، کتابخانه ها و ... نصب می شوند کاربرد بیشتری دارد.

بدون نیاز به موتورخانه در بالای بالابر

بالابرهای هیدرولیکی خانگی بالاکو بدون اتاق موتور خانه در بالای داکت بالابر نصب می شوند. سیستم هیدرولیک پاوریونیت و تابلو فرمان در ایستگاه پایین در کنار بالابر یا در فاصله از آن امکان جانمایی دارند. این موضوع در مقایسه با سیستم های کششی که عموما نیازمند اتاقک موتورخانه در بالای ساختمان می باشند یک مزیت قابل توجه محسوب می شود.

امکان نصب هوم لیفت بدون چاهک

اگر شرایط لازم برای کنده کاری برای ایجاد چاهک استاندارد (پیت) در زیر بالابر وجود نداشته باشد، امکان نصب بالابر با حداقل ارتفاع چاهک وحود دارد. چنانچه امکان چاهک کم ارتفاع نیز وجود نداشته باشد می توان با ایجاد یک پله یارمپ با شیب ملایم دستگاه را اجرا کرد. در این وضعیت به هوم لیفت نوع پیتلس گفته می شود.

بالابر خانگی کابین دار

یک هوم لیفت استاندارد و ایمن با کابین و درب طبقات لولایی مجهز به قفل تیپ استاندارد انواع بالابرهای خانگی است. در این تیپ محصولات بالاکو حداکثر ایمنی به واسطه کابین کامل با دیواره ها و سقف و وجود درب های استاندارد قفل دار تامین می شود. دیزاین و استایل کابین با توجه به نیازمندی ها و هماهنگی با شرایط معماری محل پروژه از تنوع بالایی برخوردار است.

بالابر خانگی پلتفرم (بدون کابین)

در بالابرهای خانگی بدون کابین از یک پلتفرم با حفاظ جانپناه به ارتفاع حدوده 100 سانتیمتر اسفتاده می شود. سرعت این نوع بالابرها باید بسیار کم و معمولا برای دو توقف تا ارتفاع 4 متر در خانه های خصوصی کاربرد دارند. وجود درب های طبقات و فضای محصور بالابر در این شرایط الزامی است.

بالابر خانگی با کابین شیشه ای

یکی از زیباترین متریال ها برای اجرای کابین بالابرها خانگی شیشه است. نوع شیشه مورد استفاده در کابین بالابر باید دارای ویژگی های استاندارد خاصی باشد تا حداکثر ایمنی تامین شود. کابین های شیشه ای معمولا در ترکیل با متریال ها استیل و چوب بسیار زیبا و چشمگیر هستند.

هوم لیفت با درب لولایی شیشه ‏ای

بطور معمول در هوم لیفت ها از درب های لولایی استفاده می شود. این درب های لولایی می توانند بصورت کلاسیک با یک قاب پنجره کوچک در وسط درب یا بصورت شیشه بزرگ یا تمام شیشه اجرا شوند.

هوم لیفت مدرن در ویلا

یکی از عناصر ساختمانی اصلی در ویلاهای لوکس مدرن با دو یا سه طبقه هوم لیفت یا همان بالابر خانگی ویلایی است. این بالابرها می توانند در تناسب با استایل معماری ویلا با ظاهری بسیار زیبا و هارمونیک اجرا شوند.

 مشخصات فنی بالابر خانگی بالاکو

بالابر خانگی هیدرولیک (هوم لیفت) بالاکو که در ساختمان های ویلایی، دوبلکس، ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری با دو تا چهار توقف کاربرد دارد دارای ویژگی هایی بشرح زیر است:
  • ظرفیت: 1 تا 3 نفر (100 تا 225 کیلوگرم)
  • طول مسیر: حداکثر 1020 سانتیمتر
  • تعداد توقف: حداکثر 4 ایستگاه
  • سیستم محرکه: هیدرولیک
  • سرعت حرکت: 0.08  – 0.15 – 0.3 متر بر ثانیه
  • نوع کنترل سرعت: تک سرعته / دو سرعته
  • استار و استاپ: نرم و بدون شوک
  • برق: 220 ولت تکفاز / 380 ولت سه فاز

ویژگی های بالابر خانگی بالاکو

  • طراحی زیبا و شکیل
  • حرکت نرم و کم صدا
  • امکان اجرا بدون چاهک
  • بدون نیاز به موتورخانه در بالای ساختمان
  • انواع کابین متناسب با شرایط معماری ساختمان
  • قابلیت عملکرد با برق تکفاز شهری 220 ولت
  • مجهز به سیستم ایمنی پاراشوت
  • مجهز به شیر ایمنی ترکیدگی
  • شیر ایمنی فشار هیدرولیک
  • مجهز به شیر Slack rope
  • امکان نصب سیستم نجات اضطراری اتوماتیک 
  • امکان نصب تلفن یا سیستم ارتباط صوتی داخل کابین 
  • امکان تعبیه پرده نوری برای ایمنی داخل کابین
  • امکان نصب در ساختمان های قدیمی بدون آسانسور
  • امکان نصب در داخل یا فضای خارجی ساختمان (نما)
  • امکان پایین آوردن دستی کابین در شرایط قطع برق
  • اصالت برند قطعات مورد استفاده
  • شروع حرکت و توقف نرم و تدریجی (بدون شوک) 
  • نصب و راه اندازی سریع و آسان 
  • یک سال گارانتی

ظرفیت بالابر خانگی

یک مساله مهم در تعیین مشخصات بالابر خانگی، ظرفیت بار مفید است. باید توجه داشت که بنابر تعریف بالابر خانگی، ظرفیت دستگاه بسیار محدود است. بطور معمول ظرفیت بالابرهای خانگی بین 1 تا 3 نفر تعیین می شود. شایان ذکر است که ابعاد کابین بالابر با ظرفیت مفید نسبت مستقیم دارند.

بالابر خانگی تک نفره

بالابرهای تک نفره معمولا برای استفاده اختصاصی یک شخص در منزل مورد استفاده قرار می گیرند. ممکن است این دستگاه برای کاربری شخصی سالخورده یا کم توان که امکان استفاده از پلکان را ندارد طراحی و اجرا شود. کابین بالابر تک نفره ابعاد کوچکی دارد و ظرفیت مفید آن حدود 100 کیلوگرم است. ابعاد کابین طوری است که تا حدی شبیه به یک کپسول عمل می کند.

بالابر خانگی دو نفره

دستگاه بالابر دو نفره خانگی ابعاد کابین بزرگتری دارد. ظرفیت بالابر دو نفره مطابق استاندارد 180 کیلوگرم است. اگرچه ابعاد کابین در عمل به اندازی ای نخواهد بود که واقعا دو نفر به راحتی از آن استفاده کنند. محدودیت های استاندارد در رابطه با ابعاد کابین طوری تدوین شده که در واقعیت امکان استفاده از دستگاه برای بیش از ظرفیت حداکثر، وجود نداشته باشد.

بالابر خانگی سه نفره

بالابر سه نفره، با ظرفیت 225 کیلوگرم طراحی شده و ابعاد بزرگتری دارد. در کاربردهایی که دستگاه بالابر مورد استفاده اشخاصی با ویلچر قرار می گیرد حتما لازم است تا ظرفیت 3 نفره اجرا شود. در این حالت ابعاد کابین می تواند قدری بزرگتر باشد و شرایط بهتری برای استفاده فراهم آورد.

ولتاژ برق دستگاه

انواع سیستم های بالابر خانگی با برق تکفاز و سه فاز قابل اجرا هستند. اینکه موتور دستگاه تکفاز یا سه فاز انتخاب شود بستگی به توان و جریان نامی آن دارد. توان و جریان موتور نیز در تناسب با ظرفیت بار و سرعت دستگاه محاسبه می شوند.

بالابر خانگی تک فاز

اگر ظرفیت بالابر زیاد نباشد می تواند با برق تک فاز عمل کند. در شرایط عادی یک موتور تکفاز 2.2 کیلووات یا 3 اسب تکفاز قابل قبول است. ظرفیت دستگاهی با برق تکفاز نباید بیشتر از 250 کیلوگرم باشد. البته سرعت بالابر، فاکتور مهم دیگری است که در توان موتور تاثیر گذار است. سرعت بالابرهای تکفاز معمولا 0.1 تا 0.15 متر بر ثانیه محاسبه می شود.

بالابر خانگی سه فاز

حتی اگر ظرفیت و سرعت کمی داشته باشیم نیز ترجیح با موتورهای سه فاز است. موتورهای سه فاز عملکرد بهتر و صدای کمتری دارند. اگر در ساختمانی برق سه فاز در دسترس باشد، بهتر است از موتور سه فاز استفاده شود.

بالابر خانگی هیدرولیکی

از آنجایی که بالابر خانگی برای ارتفاع جابجایی کم (فاصله بین دو تا 4 توقف) اجرا می شود، بطور معمول از سیستم محرکه هیدرولیک استفاده می شود. بالابرهای هیدرولیک خانگی مزایا و ویژگی های قابل توجهی در کاربری و نصب پیش رو میگذارند و بخوبی ایمنی دستگاه را فراهم میکنند. بالابر های خانگی هیدرولیکی با استفاده از جریان و فشار روغن با جک و پاوریونیت هیدرولیک عمل می کند. در ادامه مهمترین تجهیزات و قطعات بالابر هیدرولیکی تشریح شده اند. 

انواع هوم لیفت بر اساس سرعت

یکی از معیارهای مهم در تقسیم بندی انواع بالابرهای هیدرولیکی خانگی نوع سیستم کنترل سرعت می باشد. کنترل سرعت در سیستم های هیدرولیکی به شیرهای کنترل هیدرولیک و تابلوی فرمان بستگی دارد.

بالابر خانگی تک سرعته

سیستم کنترل هیدرولیک در بالابرهای هوم لیفت تکه سرعته به نحوی است که در تمام طول مسیر بالابر با یک سرعت (کمتر از 0.16 متر بر ثانیه) عمل می کند. این سرعت نباید زیاد باشد تا امکان کنترل آرام و بدون شوک در شروع حرکت و توقف وجود داشته باشد.

بالابر خانگی دو سرعته

بالابرهای خانگی دو سرعته سیستم کنترل و شیرهای هیدرولیکی پیشرفته تر و پیچیده تری دارند. در این نوع هوم لیفت ها، ابتدا با شتاب مناسبی بالابر به سرعت نامی خود رسیده و پیش از توقف ابتدا سرعت کاهش داده شده و پس از طی مسیری با سرعت کند متوقف می شود.

ابعاد بالابر خانگی

ابعاد بالابرهای خانگی سه نفره با ظرفیت 225 کیلوگرم مطابق استاندارد آسانسور باید طوری انتخاب شود تا مساحت کف کابین حداقل 0.6 متر مربع و حداکثر 0.7 متر مربع باشد. بابعاد بالابر خانگی سه نفره بالاکو عرض 80، عمق 80 و ارتفاع 200 سانتیمتر می باشد.

جدول ابعاد بالابر خانگی

 

دو نفره

سه نفره

چهار نفره

عرض کابین

80

80

90

عمق کابین

70

80

90

ارتفاع کابین

210

210

210

عرض درب

70

70

80

ارتفاع درب

200

200

200

عرض چاه

95

95

105

عمق چاه

115

125

135

کلیه انداره ها به سانتیمتر می باشد و بصورت حدودی تعیین شده است. ابعاد دقیق کابین و چاه بالابر متناسب با شرایط ساختمانی محل امکان تغییر دارند.

بالابر خانگی ویلچربر

یکی دیگر از انواع بالابرهای خانگی یا هوم لیفت مدلی از محصولات بالاکو است که برای استفاده افراد سالخورده یا کم توان با ویلچر طراحی و مناسب سازی شده است. ابعاد کابین و ظرفیت این دستگاه به نحوی تعیین شده که قابلیت حمل یک نفر با ویلچر و یک همراه را داشته باشد. شرایط داخل کابین، پانل فرمان دستگیره ها، آلارم و بسیاری از عملکردها بصوررت استاندارد برای استفاده اختصاصی اشخاص معلول با ویلچر طراحی و اجرا می شوند.

ساختار و اجزای بالابر خانگی

بالابرهای خانگی هیدرولیکی از اجزای متعدد و متنوعی از قطعات و تجهیزات هیدرولیکی، مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده اند. بخش مهمی از سیستم محرکه شامل پاوریونیت، جک هیدرولیک، شیرهای ایمنی، شلنگ و اتصالات می شود. در بخش مکانیکی، کارسلینگ، پاراشوت، ریل های راهنما، سیم بکسل ها و … و در بخش الکتریکی، تابلوی فرمان، پانل های فرمان، تراول کابل و … مهمترین قطعات هستند. در ادامه برخی از تجهیزات مهم در هوم لیفت بصورت خلاصه شرح داده می شوند.

پاوریونیت هیدرولیک

پاوریونیت بخشی از سیستم هیدرولیک است که جریان روغن را تامین و حرکت آن را کنترل می کند. مجموعه پاوریونیت متشکل از اجزای اصلی شیر کنترل، پمپ و موتور است. برخی دیگر از قطعات و اجزای هیدرولیکی و الکتریکی بعنوان مکمل در پاوریونیت کنترل و ایمنی سیستم را برعهده دارند. شیرهای ایمنی فشار، ادوات نظارت و کنترل، شیر انسداد و … از  این جمله موارد هستند. بدنه پاوریونیت در واقع یک مخزن روغن است که نگهداری از روغن روغن مورد نیاز سیستم را بر عهده دارد.

شیر هیدرولیک بالابر

شیر هیدرولیک نقش کنترل جریان روغن در کل سیستم را بر عهده دارد. تنظیم و تعدیل جریان ورودی به جک و همچنین جریان خروجی بر عهده شیر کنترل است. از آنجا که کیفیت حرکت بالابر تا حدود زیادی وابسته به عملکرد مناسب شیر کنترل است از آن بعنوان مهمترین قطعه در کل دستگاه نام برده میشود. بدون شک یک دستگاه بالابر کامل بدون یک شیر کنترل با کیفیت نمیتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد. در هوم لیفت های بالاکو از شیر کنترل اصلی ساخت شرکت بلین آلمان استفاده می شود که بهترین کیفیت را در بین محصولات مشابه دارد. یکی از مزیت های شیر بلین جدای از قابلیت اطمینان بالا، امکان تنظیمات دقیق آن است. بهترین شیرهای کنترل بلین برای کاربرد بالابر مدل دو بوبین و سه بوبین هستند.

موتور بالابرخانگی

میتوانیم بگوییم یکی از اساسی ترین و مهم ترین قطعات آسانسور، موتور آن است. موتور بالابر های خانگی در سیستم هیدرولیک موظف هستند تا انرژی الکتریکی ورودی به سیستم را به انرژی مکانیکی تبدیل کنند. در واقع موتور بالابر نقش مبدل انرژی را دارند. همچنین شما متوانید با مطالعه مقاله موتور آسانسور هیدرولیک در رابطه با موتور اطلاعات بیشتر کسب کنید.

پمپ هیدرولیک

یکی دیگر از اجزای اساسی در بالابر با سیستم هیدرولیک، پمپ هیدرولیک است. پمپ در سیستم هیدرولیک موظف است جریان لازم برای حرکت سیستم را تامین کند. به ان صورت که با حرکت الکتروموتور پمپ به گردش درآمده و با مکیدن روغن از داخل مخزن، آن را به سمت جک حرکت میدهد.

جک بالابر

جک بالابر شامل یک پیستون متحرک در یک سیلندر ثابت است که با استفاده از جریان روغن حرکت می کند. حرکت کابین بالابر در نتیجه جابجایی پیستون جک صورت می گیرد. جک بالابر می بایست از نظر ساختار، ادوات ایمنی و نوع عملکرد قابلیت اطمینان بالایی داشته باشد. تفاوت خاصی بین جک بالابر هوم لیفت و جک آسانسور هیدرولیک وجود ندارد. 

طراحی بالابر خانگی

در مرحله طراحی بالابر خانگی همه موارد لازم برای کارهای ساختمانی از قبیل چاهک، فونداسیون، جانمایی ریل ها، جک، کارسلینگ، کابین و درب ها مشخص خواهد شد. در صورتی که فاز طراحی بصورت دقیق و صحیح صورت نگیرد مشکلات عدیده ای در مرحل اجرا بروز خواهد کرد. 

مراحل طراحی هوم لیفت

  • طراحی مشخصات کلیدی
  • جانمایی تجهیزات و قطعات
  • تعیین نوع جک و سیستم محرکه
  • تهیه نقشه های هندسی و اجرایی
  • طراحی مشخصات فنی تجهیزات و قطعات (طراحی جزئیات)
  • تدوین مستندات فنی

نقشه بالابر خانگی

در فاز طراحی بالابر خانگی هیدرولیکی یکی از مهم ترین مراحل تهیه نقشه ها است. این نقشه ها در مراحل ساخت، نصب و همچنین کنترل کیفیت مبنای عمل قرار می گیرد. در زیر فهرستی از مهمترین نقشه هایی که در شرکت بالاکو در طراحی و اجرای پروژه ها تهیه می شوند ارائه شده است.

  • نقشه های جانمایی پلان
  • نقشه های سکشن کلی بالابر
  • نقشه چاهک و فونداسیون
  • نقشه آهنکشی
  • نقشه الکتریکال و سیم کشی
  • نقشه موتورخانه

نصب بالابر خانگی

نصب بالابر خانگی از مرحله طراحی و نقشه های اجرایی آغاز شده و تا انتهای تحویل به بهره بردار ادامه می یابد. پس از تهیه تقشه های اجرایی باید نسبت به آماده سازی محل نصب دستگاه اقدام شود. مرحله پلیت گذاری و فونداسیون باید پیش از هر کار دیگری به درستی انجام شود. سپس باید چاهک بالابر آماده سازی شود. شرکت بالاکو نقشه های اجرایی چاهک و فونداسیون و صورت متریال لازم برای اجرای کار را در اختیار مشتریان قرار می دهد. پس از اجرای چاهک و فونداسیون باید آهنکشی چاه بالابر انجام شود. آهنکشی شامل ستون های اصلی و کلاف های افقی در فواصل مناسب است. 

پس از اجرای آهنکشی، چاهک و فونداسیون نصب تجهیزات و قطعات هوم لیفت صورت می گیرد. این کار مطابق با استانداردهای فنی و اصول ایمنی صورت گرفته و توالی مشخصی دارد. ریل ها، جک، کارسلینگ، کابین و درب ها نصب شده و سپس مرحله سیم کشی و راه اندازی انجام می شود.

سرویس و نگهداری

بالابرهای خانگی مانند انواع آسانسور باید بصورت منظم و ادواری سرویس شوند. برنامه سرویس و نگهداری بالابر خانگی بصورت استاندارد به فاصله زمانی یک ماهه اجرا می شود. سرویس و نگهداری بالابر خانگی باید توسط افراد مجاز و متخصص انجام شود. به هر نحو باید از دستکاری سیستم توسط افراد غیرمجاز جلوگیری شود. تعمیرات و نگهداری منظم دوره ای باعث حفظ سطح ایمنی، کیفیت و همچنین افزایش دوام و ماندگاری کل سیستم خواهد بود.

انواع بالابر خانگی بر مبنای نوع پاوریونیت

بالابرهای خانگی بر مبنای نوع پاوریونیت دسته بندی می شوند. انواع پاوریونیت بالابر خانگی متاثر از نوع شیر کنترلی که در آنها قرار می گیرد نام گذاری می شوند. این شیرهای کنترل با توجه به مکانیزم های هیدرولیکی که دارند نوع عملکرد و سرعت هوم لیفت را تعیین می کنند. در زیر به تشریح هر یک از این مدل ها پرداخته می شود.

هوم لیفت با شیر تک بوبین

ساده ترین نوع بالابرهای خانگی مدل های تک سرعته ای هستند که مکانیزم های کنترل استارت و استاپ ندارند. در این بالابرها کابین با سرعت خطی ثابتی گه توصیه می شود کمتر از 0.1 متر بر ثانیه باشد حرکت می کند و شروع حرکت و توقف نرم و تدریجی نیست. البته در مدل های با کیفیت مانند شیرهای تک بوبین مدل KV1P شرکت بلین در برخی از قسمت های نمودار سرعت و نه در همه جا، شروع و توقف نرم است.

شیر تک بوبین بلین

هوم لیفت با شیر دو بوبین

یکی از بهترین مدل های بالابر خانگی با پاوریونیتی مجهز به شیر کنترل دو بوبین بلین آلمان است. این مدل بالابر تک سرعته با سرعت حداکثر 0.16 متر بر ثانیه در واقع یک دستگاه تک سرعته مجهز به Soft start و Soft stop است. منحنی حرکت در این بالابر به گونه ای است که کابین  هوم لیفت بصورت نرم و تدریجی شروع به حرکت می کند و بدون ضربه و شوک متوقف می شود. سرعت حرکت در این نوع بالابر خانگی نباید بیشتر از 0.16 متر بر ثانیه باشد. چنانچه فلوگاید شیر کنترل به نحو صحیحی انتخاب شود این پاوریونیت در کنار جک هیدرولیک با کیفیت و سایز متناسب عملکردی فوق العاده دارد.
شیر کنترل دو بوبین بلین

هوم لیفت با شیر سه بوبین

در طراحی و اجرایی برخی از انواع بالابر خانگی، از سیستم کنترل هیدرولیکی استفاده می شود که مجهز به شیر سایز 1/2 اینچ با سه سولنوئید است. شیر سه بوبین بلین آلمان منحنی حرکتی مانند شیر دو بوبین دارد با یک اختلاف مهم در مسیر برگشت یا رو به پایین. در این مدل بالابر خانگی کابین در جهت پایین آمدن می تواند بصورت دو سرعته عمل کند. در این وضعیت پیش از توقف در مسیر پایین آمدن، ابتدا سرعت کاهش یافته و  پس از طی مسیری با سرعت کند به ارامی متوقف می شود.
شیر سه بوبین بلین
 

هوم لیفت با شیر چهار بوبین

شیر چهار سولنوئید شرکت بلین آلمان، در صدر جدول با کیفیت ترین و پیشرفته ترین شیر کنترل بالابر خانگی قرار می گیرد. بدون ش کامل ترین نوع شیر کنترل مکانیکی بالابرهای هیدرولیکی و آسانسورهای هیدرولیکی شیر مدل EV100 شرکت Blain است. این شیر کنترل با چهار بوبین منحنی حرکت کامل دو سرعته را برای عملمرد بالابر ایجاد می کند. 

در ابتدا با استارت کاربر، کابین شروع حرکت کرده و سرعت خود را با شیب قابل تنظیم افزایش می دهد تا به حداکثر سرعت خود برسد. پیش از توقف ابتدا سرعت خود را با شتابی کاهشی کم کرده و پس از طی مسافتی با سرعت کند به آرامی توقف می کند. در مسیر برگشت نیز همین منحنی تکرار می شود.

با وجود این شیر بالابر خانگی حداکثر کیفیت عملکرد و سفری با مطلوبیت کامل برای کاربران را ایجاد می کند. معمولا در شرایطی که نیاز است سرعت بالابر خانگی بیش از 0.16 متر بر ثانیه باشد بکارگیری این مدل شیر کنترل ایده آل است.

انواع بالابر خانگی بر مبنای نوع جک

یکی از مهمترین اجزای بالابرهای خانگی جک هیدرولیک است. انواع جک از نظر ساختاری و روش نصب می توانند در هوم لیفت ها مورد استفاده قرار گیرند. از آنجاییکه بکارگیری انواع جک تاثیرات قابل توجهی در ساختار و مدل دستگاه، قیمت بالابر خانگی و نصب و راه اندازی آن دارد یکی از معیارهای مهم گروه بندی انواع بالابر خانگی تلقی می شود.

هوم لیفت با جک کنار غیرمستقیم

متداول ترین نوع جکی که در بالابرهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، یک جک یکطفه یک تکه یک مرحله ای با روش غیرمستقیم است. در این روش سیم بکسل ها و فلکه جک نسبت حرکت 1:2 ایجاد می کنند. بنابراین با حرکت یک واحد جک، کابین بالابر دو واحد جابجا می شود. البته نیرویی که جک متحکل می شود دو برابر نیرویی است که در سیستم های مستقیم عامل می شود.

هوم لیفت با جک کنار مستقیم

یکی از مدل های اجرای بالابر خانگی هیدرولیکی مدل جک در کنار مستقیم است. بالابرهای خانگی در صورتی که ارتفاع جابجایی خیلی بلند نباشد می توانند با روش جک در کنار مستقیم طراحی و اجرا شوند. در این مدل نصب هوم لیفت، نیازی به ایجاد حفره در زیر چاهک برای قرار دادن جک نیست. جک هیدرولیک در این مدل نصب در کنار یا پشت کابین بالابر خانگی جانمایی می شود. یکی دیگر از مزایای این مدل نصب حذف سیم بکسل، فلکه، پاراشوت و متعلقات وابسته است. بنابراین دلایل اجرای هوم لیفت با این روش بسیار ساده تر خواهد بود.

هوم لیفت با جک زیر مستقیم

در طراحی و اجرای بالابرهای خانگی می توان از روش جک در زیر مستقیم نیز استفاده کرد. روش جک در زیر مستقیم در نصب هوم لیفت ها مزایا و معایبی دارد. بزرگترین چالش در این مدل اجرا مربوط به حفره جک در زیر چاه بالابر است. برای این منظور باید یک چاه به عنوان حفره جک در زیر چاهک به ارتفاعی معادل طول مسیر حرکت بالابر حفر شود. از سوی دیگر از جمله مزایای بالابر خانگی با جک زیر مستقیم عدم نیاز به فلکه، پاراشوت و سیم بکسل است. همچنین در این مدل نیرو بصورت مستقیم به مرکز کابین وارد می شود که یکی دیگر از مزایای این روش محسوب می شود. 

هوم لیفت با جک تلسکوپی

ویدئو بالابر خانگی هوم لیفت

ایمنی بالابرهای خانگی

ایمنی اولین فاکتوری است که در تصمیم گیری در رابطه با تامین یا طراحی دستگاهی مانند هوم لیفت که وظیفه جابجایی انسان را بین طبقات در ارتفاع برعهده دارد مورد توجه قرار می گیرد. در بالابرهای هوم لیفت بالاکو ایمنی در تمام اجزا و ابعاد دستگاه هوم لیفت از طراحی تا تامین قطعات و ساخت تجهیزات به عنوان محوری ترین فاکتور مطرح است. برای آشنایی با موضوع ایمنی در بالابرهای خانگی این مطلب را مطالعه کنید.

استاندارد بالابر خانگی

بالابرهای خانگی در برخی از (و نه همه) تجهیزات، عملکردها و موارد ساختاری می توانندبا استانداردهای آسانسور مطابقت داده شوند. در حالیکه که کاملترین مجموعه استاندارد اختصاصی برای این منظور استاندارد ASME ANSI A17.1/CSA B44 انجمن مهندسان مکانیک آمرکا است.

عوامل موثر بر قیمت بالابر خانگی

بطور کلی این نوع دستگاه، بصورت سفارشی و بر مبنای مشخصات و شرایط ساختمانی و کاربری طراحی و ساخته می شود. بنابراین برای برای تعیین قیمت دستگاه مورد نیاز می بایست فاکتورهای اصلی که در ادامه مورد اشاره قرار گرفته تعیین شده و بر آن اساس قیمت دستگاه محاسبه شود. قیمت بالابر تحت تاثیر فاکتورهای مهم زیر محاسبه و تعیین می شود. ظرفیت دستگاه طول مسیر جابجایی تعداد توقف ولتاژ موتور نوع کابین درب ها سیستم محرکه برند و کیفیت قطعات و تجهیزات

قیمت بالابر خانگی

برای استعلام قیمت دقیق بالابر خانگی مورد نظرتان می توانید با واحد فروش شرکت بالاکو تماس حاصل فرمایید. همکاران بخش فروش پس از دریافت اطلاعات اولیه و ارائه مشاوره های لازم، پیشنهاد فنی و قیمت متناسب را ارائه می نمایند.

پرسش های متداول بالابرهای خانگی

بالابر خانگی دستگاهی است برای جابجایی افراد بین طبقات که بطور معمول، با ظرفیت کم (معمولا 2 تا 3 نفره) و سرعت پایین (معمولا زیر 0.15 متر بر ثانیه) و ارتفاع جابجایی کم نسبت به آسانسورها (عموما دو تا 3 توقف) مورد استفاده قرار می گیرد.

بالابر خانگی هیدرولیکی بر مبنای فشار و جریان روغن هیدرولیک با استفاده از یک جک یکطرفه عمودی در زیر یا کنار کابین حرکت می کند. پمپ با نیروی الکتروموتور روغن را به سمت جک جاری می کند و برگشت جک بصورت ثقلی و بدون عملکرد موتور است.

امکان اجرای بالابر خانگی با برق تکفاز شهری 220 ولت وجود دارد. در این حالت الکتروموتور بالابر توانی بین 1.5 تا 2.2 کیلووات معادل 2 تا 3 اسب تکفاز دارد.

بالابرهای خانگی بالاکو مجهز به سیستم ترمز ایمنی پاراشوت، شیر ایمنی ترکیدگی (راپچر ولو)، سیستم های کنترل و ایمنی هیدرولیک و الکتریکی و همچنین درب های طبقات مجهز به قفل ایمنی و فتوسل ورودی کابین است.