
بالابر صنعتی
بالابر صنعتی ثابت بالابرهای صنعت ثابت یکی از انواع بالابرها برای جابجایی بار با کاربرد صنعتی میباشند. این نوع بالابر بصورت ثابت (غیرمتحرک) در محلی
بهترین راهکار برای ساختمان های قدیمی فاقد آسانسور، ویلاها، خانه های دوبلکس و … بکارگیری هوم لیفت یا بالابر خانگی است. هوم لیفت ها نوعی آسانسورهای کوچک با ظرفیت، ارتفاع جابجایی و سرعت پایین هستند که جابجایی افراد بین طبقات را انجام می دهند.
بالابر خانگی دستگاهی است دائمی برای جابجایی افراد بین طبقات که با سرعت کم و ظرفیت محدود عمل می کند. بمنظور تامین شرایط ایمن و مطمئن این دستگاه باید به کابین، درب های طبقات و تجهیزات ایمنی مخصوص و استاندارد مجهز باشد. راپچرولو (شیر ایمنی ترکیدگی) و پاراشوت مهمترین تجهیزات ایمنی این نوع بالابرهای هیدرولیکی محسوب می شوند.
بالابرهای خانگی در واقع نوعی آسانسور خانگی هستند که بیشتر با سیستم هیدرولیک کار می کنند. این بالابرها، عموما بدون درب کابین، مجهز به درب طبقات لولایی و دارای کابینی سبک و ساده می باشند. انواع بالابرهای خانگی با سیستم های محرکه متنوع در تمام دنیا توسط شرکت های متخصص بین المللی در این زمینه اجرا می شوند. بیشترین نوع سیستم مورد استفاده در انواع هوم لیفت، سیستم هیدرولیک است.
بالابر خانگی بالاکو
یک مساله مهم در تعیین مشخصات بالابر خانگی، ظرفیت بار مفید است. باید توجه داشت که بنابر تعریف بالابر خانگی، ظرفیت دستگاه بسیار محدود است. بطور معمول ظرفیت بالابرهای خانگی بین 1 تا 3 نفر تعیین می شود. شایان ذکر است که ابعاد کابین بالابر با ظرفیت مفید نسبت مستقیم دارند.
بالابرهای تک نفره معمولا برای استفاده اختصاصی یک شخص در منزل مورد استفاده قرار می گیرند. ممکن است این دستگاه برای کاربری شخصی سالخورده یا کم توان که امکان استفاده از پلکان را ندارد طراحی و اجرا شود. کابین بالابر تک نفره ابعاد کوچکی دارد و ظرفیت مفید آن حدود 100 کیلوگرم است. ابعاد کابین طوری است که تا حدی شبیه به یک کپسول عمل می کند.
دستگاه بالابر دو نفره خانگی ابعاد کابین بزرگتری دارد. ظرفیت بالابر دو نفره مطابق استاندارد 180 کیلوگرم است. اگرچه ابعاد کابین در عمل به اندازی ای نخواهد بود که واقعا دو نفر به راحتی از آن استفاده کنند. محدودیت های استاندارد در رابطه با ابعاد کابین طوری تدوین شده که در واقعیت امکان استفاده از دستگاه برای بیش از ظرفیت حداکثر، وجود نداشته باشد.
بالابر سه نفره، با ظرفیت 225 کیلوگرم طراحی شده و ابعاد بزرگتری دارد. در کاربردهایی که دستگاه بالابر مورد استفاده اشخاصی با ویلچر قرار می گیرد حتما لازم است تا ظرفیت 3 نفره اجرا شود. در این حالت ابعاد کابین می تواند قدری بزرگتر باشد و شرایط بهتری برای استفاده فراهم آورد.
انواع سیستم های بالابر خانگی با برق تکفاز و سه فاز قابل اجرا هستند. اینکه موتور دستگاه تکفاز یا سه فاز انتخاب شود بستگی به توان و جریان نامی آن دارد. توان و جریان موتور نیز در تناسب با ظرفیت بار و سرعت دستگاه محاسبه می شوند.
اگر ظرفیت بالابر زیاد نباشد می تواند با برق تک فاز عمل کند. در شرایط عادی یک موتور تکفاز 2.2 کیلووات یا 3 اسب تکفاز قابل قبول است. ظرفیت دستگاهی با برق تکفاز نباید بیشتر از 250 کیلوگرم باشد. البته سرعت بالابر، فاکتور مهم دیگری است که در توان موتور تاثیر گذار است. سرعت بالابرهای تکفاز معمولا 0.1 تا 0.15 متر بر ثانیه محاسبه می شود.
حتی اگر ظرفیت و سرعت کمی داشته باشیم نیز ترجیح با موتورهای سه فاز است. موتورهای سه فاز عملکرد بهتر و صدای کمتری دارند. اگر در ساختمانی برق سه فاز در دسترس باشد، بهتر است از موتور سه فاز استفاده شود.
از آنجایی که بالابر خانگی برای ارتفاع جابجایی کم (فاصله بین دو تا 4 توقف) اجرا می شود، بطور معمول از سیستم محرکه هیدرولیک استفاده می شود. بالابرهای هیدرولیک خانگی مزایا و ویژگی های قابل توجهی در کاربری و نصب پیش رو میگذارند و بخوبی ایمنی دستگاه را فراهم میکنند. بالابر های خانگی هیدرولیکی با استفاده از جریان و فشار روغن با جک و پاوریونیت هیدرولیک عمل می کند. در ادامه مهمترین تجهیزات و قطعات بالابر هیدرولیکی تشریح شده اند. برای آشنایی با انواع قطعات بالابر خانگی هیدرولیک می توانید صفحه قطعات آسانسور هیدرولیک را مشاهده کنید.
پاوریونیت بخشی از سیستم هیدرولیک است که جریان روغن را تامین و حرکت آن را کنترل می کند. مجموعه پاوریونیت متشکل از اجزای اصلی شیر کنترل، پمپ و موتور است. برخی دیگر از قطعات و اجزای هیدرولیکی و الکتریکی بعنوان مکمل در پاوریونیت کنترل و ایمنی سیستم را برعهده دارند. شیرهای ایمنی فشار، ادوات نظارت و کنترل، شیر انسداد و … از این جمله موارد هستند. بدنه پاوریونیت در واقع یک مخزن روغن است که نگهداری از روغن روغن مورد نیاز سیستم را بر عهده دارد.
شیر هیدرولیک نقش کنترل جریان روغن در کل سیستم را بر عهده دارد. تنظیم و تعدیل جریان ورودی به جک و همچنین جریان خروجی بر عهده شیر کنترل است. از آنجا که کیفیت حرکت بالابر تا حدود زیادی وابسته به عملکرد مناسب شیر کنترل است از آن بعنوان مهمترین قطعه در کل دستگاه نام برده میشود. بدون شک یک دستگاه بالابر کامل بدون یک شیر کنترل با کیفیت نمیتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد. در هوم لیفت های بالاکو از شیر کنترل اصلی ساخت شرکت بلین آلمان استفاده می شود که بهترین کیفیت را در بین محصولات مشابه دارد. یکی از مزیت های شیر بلین جدای از قابلیت اطمینان بالا، امکان تنظیمات دقیق آن است. بهترین شیرهای کنترل بلین برای کاربرد بالابر مدل دو بوبین و سه بوبین هستند.
میتوانیم بگوییم یکی از اساسی ترین و مهم ترین قطعات آسانسور، موتور آن است. موتور بالابر های خانگی در سیستم هیدرولیک موظف هستند تا انرژی الکتریکی ورودی به سیستم را به انرژی مکانیکی تبدیل کنند. در واقع موتور بالابر نقش مبدل انرژی را دارند. همچنین شما متوانید با مطالعه مقاله موتور آسانسور هیدرولیک در رابطه با موتور اطلاعات بیشتر کسب کنید.
یکی دیگر از اجزای اساسی در بالابر با سیستم هیدرولیک، پمپ هیدرولیک است. پمپ در سیستم هیدرولیک موظف است جریان لازم برای حرکت سیستم را تامین کند. به ان صورت که با حرکت الکتروموتور پمپ به گردش درآمده و با مکیدن روغن از داخل مخزن، آن را به سمت جک حرکت میدهد.
جک بالابر شامل یک پیستون متحرک در یک سیلندر ثابت است که با استفاده از جریان روغن حرکت می کند. حرکت کابین بالابر در نتیجه جابجایی پیستون جک صورت می گیرد. جک بالابر می بایست از نظر ساختار، ادوات ایمنی و نوع عملکرد قابلیت اطمینان بالایی داشته باشد. تفاوت خاصی بین جک بالابر هوم لیفت و جک آسانسور هیدرولیک وجود ندارد. برای آشنایی با انواع جک آسانسور، مشخصات فنی، الزامات ایمنی و ساختار و اجزای آنها مقاله جک آسانسور هیدرولیک در همین سایت را مطالعه بفرمایید.
یک بالابر خانگی ساده شامل تجهیزات نیروی محرکه، قطعات مکانیکال مانند ریل ها، سیم بکسل ها، بست ها و … و همچنین کابین و درب های طبقات است. وجود کابین و درب های استاندارد آسانسوری بمنظور ایمنی ضروری است. همچنین دستگاه باید به پاراشوت ایمنی، شیرهای کنترل و ایمنی هیدرولیک و شیر ایمنی ترکیدگی مجهز باشد.
بالابرهای خانگی درست مانند یک آسانسور باید امنیت کامل مسافرین را تامین کنند. استفاده از بالابرهای بدون کابین برای جابجایی افراد بسیار خطرناک است. وجود یک کابین با دیواره های مستحکم و سقف که دارای ویژگی ها و المان های ایمنی کافی باشند در بالابر ضروری است. کابین بالابر می تواند با استفاده از متریال و تزیینات متنوعی طراحی و ساخته شود. بطور معمول بمنظور استحکام بالا، قابلیت رگلاژ و مونتاژ و دمونتاژ معمولا کابین آسانسور با استفاده از پانل های آهنی خم کاری شده ساخته میشوند. در مرحله بعد جداره های داخلی می توانند با استفاده از ورق استیل، ام دی اف، و … تزیین شوند.
بالابرهای خانگی یا هوم لیفت می توانند در تناسب با شرایط معماری ساختمان و سلیقه بهره بردار به استفاده از متریال گوناگون ساخته شود. یکی از پرطرفدارترین متریال ها در طراحی سیستم های مدرن، استفاده از شیشه است. در طراحی هوم لیفت ها از شیشه می توان در دو بخش استفاده کرد. بخش اول کابین بالابر و بخش دوم پوشش داکت یا فضای پیرامونی کل دستگاه است. چنانچه کابین بالابر شیشه ای اجرا شود بهتر است تمام یا بخش هایی از پوشش فضای دورتادور دستگاه نیز شیشه باشد. فقط در این صورت است که امکان مشاهده فضای بیرون از داخل کابین شیشه ای وجود دارد.
البته باید در نظر داشت که بکارگیری شیشه با وجود زیبایی و جلوه جذابی که دارد دارای مشکلاتی نیز می باشد. یکی از این مشکلات نظافت مستمر شیشه ها است. در برخی قسمت ها دسترسی برای شستشو و پاک کردن شیشه ها بسیار دشوار است. از سوی دیگر کابین های شیشه ای بسیار سنگین تر هستند.
بطور کلی این نوع دستگاه، بصورت سفارشی و بر مبنای مشخصات و شرایط ساختمانی و کاربری طراحی و ساخته می شود. بنابراین برای برای تعیین قیمت دستگاه مورد نیاز می بایست فاکتورهای اصلی که در ادامه مورد اشاره قرار گرفته تعیین شده و بر آن اساس قیمت دستگاه محاسبه شود. قیمت بالابر تحت تاثیر فاکتورهای مهم زیر محاسبه و تعیین می شود.
برای استعلام قیمت دقیق و بروز بالابر خانگی مورد نظرتان می توانید با واحد فروش شرکت بالاکو تماس حاصل فرمایید. همکاران بخش فروش پس از دریافت مشخصات ساختمانی، پیشنهاد فنی و قیمت متناسب را ارائه می نمایند.
نصب بالابر خانگی از مرحله طراحی و نقشه های اجرایی آغاز شده و تا انتهای تحویل به بهره بردار ادامه می یابد. پس از تهیه تقشه های اجرایی باید نسبت به آماده سازی محل نصب دستگاه اقدام شود. مرحله پلیت گذاری و فونداسیون باید پیش از هر کار دیگری به درستی انجام شود. سپس باید چاهک بالابر آماده سازی شود. شرکت بالاکو نقشه های اجرایی چاهک و فونداسیون و صورت متریال لازم برای اجرای کار را در اختیار مشتریان قرار می دهد. پس از اجرای چاهک و فونداسیون باید آهنکشی چاه بالابر انجام شود. آهنکشی شامل ستون های اصلی و کلاف های افقی در فواصل مناسب است. برای آشنایی با همه چیز درباره چاهک آسانسور می توانید مقاله مفصلی در این رابطه در سایت را مطالعه کنید.
پس از اجرای آهنکشی، چاهک و فونداسیون نصب تجهیزات و قطعات هوم لیفت صورت می گیرد. این کار مطابق با استانداردهای فنی و اصول ایمنی صورت گرفته و توالی مشخصی دارد. ریل ها، جک، کارسلینگ، کابین و درب ها نصب شده و سپس مرحله سیم کشی و راه اندازی انجام می شود.
بالابرهای خانگی مانند انواع آسانسور باید بصورت منظم و ادواری سرویس شوند. برنامه سرویس و نگهداری بالابر خانگی بصورت استاندارد به فاصله زمانی یک ماهه اجرا می شود. سرویس و نگهداری بالابر خانگی باید توسط افراد مجاز و متخصص انجام شود. به هر نحو باید از دستکاری سیستم توسط افراد غیرمجاز جلوگیری شود. تعمیرات و نگهداری منظم دوره ای باعث حفظ سطح ایمنی، کیفیت و همچنین افزایش دوام و ماندگاری کل سیستم خواهد بود.
بالابر صنعتی ثابت بالابرهای صنعت ثابت یکی از انواع بالابرها برای جابجایی بار با کاربرد صنعتی میباشند. این نوع بالابر بصورت ثابت (غیرمتحرک) در محلی
موتور بالابر خانگی هیدرولیک عامل نیروی محرکه در بالابرهای هیدرولیک خانگی دستگاهی به نام پاوریونیت است. پاوریونیت بالابر خانگی از نظر مشخصات در تناسب با
روغن هیدرولیک آسانسور آسانسور هیدرولیک به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور بر پایه روغن عمل می کند. روغن (سیال) مانند خون در مدار هیدرولیک
کاربرد آسانسور صنعتی هیدرولیک آسانسورهای صنعتی برای حمل بار یا بار و مسافر بین طبقات در ساختمان های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. در