شیر کنترل بالابر هیدرولیک
شاید بتوان مهمترین بخش بالابر هیدرولیک را شیر کنترل هیدرولیک دانست. شیر کنترل بالابر هیدرولیک، اجازه عبور جریان روغن از پمپ به جک و برگشت روغن از جک به مخزن را می دهد. شیرهای کنترل مورد استفاده در بالابرهای هیدرولیک نقش مهمی در کیفیت عملکرد دستگاه ایفا می کنند. شیر کنترل معمولا روی درپوش پاوریونیت نصب می شود و دارای پورت های ورودی، خروجی به سمت جک و مجرای تحلیه روغن می باشد.
نقش شیر بالابر در عملکرد دستگاه
بطور خلاصه، کیفیت شروع حرکت و توقف، ثبات دستگاه در زمان توقف، دقت هم سطح سازی با طبقات، و همچنین برخی کارکردهای مرتبط با ایمنی از جمله مهمترین مواردی هستند که کاملا به کیفیت شیر کنترل بستگی دارند.
- کیفیت استارت (شروع حرکت)
- کیفیت استاپ (توقف بالابر)
- کیفیت تغییرات سرعت (شتاب)
- دقت هم سطح سازی (لولینگ بالابر)
- ماندگاری تحت فشار
- مجهز بودن به فشار شکن
- مجهز بودن به مانومتر
- مجهز بودن به شیر شل شدن سیم بکسل
- مجهز بودن به شیر قطع و وصل
- مجهز بودن به شیر دستی اضطراری
- امکان الحاق پمپ دستی
- امکان الحاق سوییچ های فشار
- نشتی کم
مشخصات فنی شیرهای کنترل بالابر
- محدوده نرخ جریان هیدرولیک
- محدوده فشار مجاز
- فشار انفجاری
- تعداد سولنوئید
- سایز پورت های شیر
- اسپول شیر
- ولتاژ و جریان مصرفی شیر
انواع شیرهای کنترل مورد استفاده در بالابرهای هیدرولیک
شیرهای کنترل بلوکی
شیرهای بلوک بالابری مدل های ساده و اولیه ای هستند که در بالابرهای کوچک باری با ظرفیت و عملکرد محدود مورد استفاده قرار می گیرند. برخی دیگر از انواع شیرهای کنترل هیدرولیک با تکنولوژی ساخت ورقه ای طراحی و ساخته می شوند. در شیرهای بلوک بالابر، تجهیزات و مجاری اولیه مورد نیاز عملکرد در یک بلوک در کنار هم قرار گرفته اند.
شیرهای کنترل با عملکرد سولنوئیدی
در شیرهای کنترل با عملکرد سولنوئیدی، از طریق جریان برق بوبین یا بوبین های شیر جریان روغن را باز یا بسته نکه می دارند. شیرهای سولنوئیدی اگرچه با جریان برق عمل می کنند معمولا با عنوان شیرهای مکانیکی شناخته می شوند. این نوع شیرها بیشترین کاربرد در انواع بالابر و آسانسور هیدرولیک را دارند. برخی از طرح ها، شامل چند بوبین مجزا برای کنترل عملکردهای متفاوت شیر می باشد. معمولا این نوع محصولات بسته به نیازمندی های دستگاه دارای یک تا پنج سولنوئید هستند.
شیرهای کنترل الکترونیکی
برخی از شیرهای کنترل مورد استفاده در بالابرهای هیدرولیک عملکرد الکترونیکی دارند. در این نوع شیرهای کنترل که به Proportional valve معروف هستند میزان دقیق جریان عبوری روغن با استفاده از بردهای الکترونیکی تعیین می شود. مهمترین مزیت این نوع شیر کنترل بالابر هیدرولیک، دقت عملکرد و کیفیت حرکت بالا است. از سویی می توان وابستگی به عملکردهای الکترونیکی و پیچیدگی شیر را به عنوان یک محدودیت در کاربری و تعمیرات و نگهداری تلقی کرد.